latinica  ћирилица
13/07/2017 |  17:41 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Račun dobojske bolnice ponovo blokiran (VIDEO)

Račun dobojske bolnice ponovo je blokiran. Ovaj put, zbog duga za vodu, koji je trebalo da izmiri Grad.
Opšta bolnica u Doboju - Foto: RTRS
Opšta bolnica u DobojuFoto: RTRS

Iz gradske uprave najavljuju da će dug platiti čim obezbijede sredstva, ali u bolnici strahuju da će od ponedjeljka moći da rade samo hitne intervencije.

Tek što su uspjeli da riješe blokadu Poreske uprave, u bolnici su se suočili s novom. Za dug od 380.000 maraka i zateznu kamatu koja je narasla na skoro 14.000, račun im je blokirao Vodovod. Dug je, odlukom lokalnog parlamenta, trebalo je da izmiri gradska uprava u Doboju, ali to nije učinjeno. 

- Neumoljivi su očigledno i iz Vodovoda i iz grada Doboja da ovu ustanovu zatvore, s tim što ne razmišljaju o tome da ova ustanova pruža usluge čitavoj regiji - naglasio je v.d.direktora Bolnice u Doboju Milorad Živković.

Tražili su kažu, odgađanje blokade , urgirali kod gradske vlasti , ali bez konkretnog dogovora. Sud je naredio prinudnu naplatu. Iz gradske uprave kažu da novca trenutno nema.

- Momentalno nismo u situaciji finansijskog da to se odradi, vjerovatno čeka se po rebalansu ovaj kredit da dođe i kad se steknu uslovi da će to biti uplaćeno - kaže predsjednik Skupštine grada Murvet Bajraktarević.

Do ponedjeljka možemo da funkconišemo i blokirani, ali dalje ne, poručuju iz bolnice. 

- Sve je na izmaku,sve, čak i dobaljači koji vide da ove svakodnevne blokade utiču na njihovo dobavljanje lijekova ,radnici su na ivici da krenu u štrajk da od ponedjeljka možda nećemo biti u mogućnosti da pružamo usluge. Sa ćemo moći samo da hitne slučajeve i ono što je urgentno zbrinjavamo - dodao je Živković.

Prošle sedmice bolnicu je, zbog dugovanja za poreze i doprinose blokirala Poreska uprava, ali je razumijevanjem nadležnih najavljen reprogram. U bolnici se pribojavaju da bi, zbog ovakvog odnosa gradske vlasti, Doboj mogao da izgubi status regionalnog centra. Smatraju da je rješenje u kreditu, kojim će pokriti dio dugovanja, a dugoročno u izgradnji zgrade nove bolnice .