latinica  ћирилица
13/07/2017 |  14:46 ⇒ 14:47 | Autor: RTRS

Matić se "bori" za Јunajted, Nevil se čudi Čelsiju

Srpski reprezentativac Nemanja Matić navodno trenira odvojeno od prvog tima Čelsija, jer pokušava da izbori transfer u Mančester Јunajted.
Nemanja Matić - Foto: Novosti.rs
Nemanja MatićFoto: Novosti.rs

Bivši bek Mančester Јunajteda Geri Nevil smatra da bi dolazak Matića bio pametan potez Јunajteda.

"Majkl Karik očigleno ima još samo jednu godinu da igra, ne može da nastupa sveke nedjelje, pa im je potreban igrač koji može da radi isti posao. Nemanja Matić bi bio sposoban za to. Mislim da je Јunajtedu potreban vezista koji zna da drži loptu. Morgan Šnajderlin je otišao prošle sezone, a Bastijan Švajnštajger nije igrao. Očigledno je da im je potrebno pojačanje tu, a Matić bi bio savršen. Čudno je što ga Čelsi pušta jer je on odličan sa Ngolom Kanteom. Nisam siguran zašto ga prodaju, vjerovatno imaju zamejnu", rekao je Nevil.

Engleski mediji su prije nekoliko nedjelja najavili dolazak Srbina na Old Traford, ali je cijelu operaciju stopirao menadžer Čelsija Antonio Konte, bijesan što mu je Žoze Murinjo "ukrao" Romelua Lukakua iz Evertona.

"Plavci" i "Crveni đavoli" su poslali identičnu ponudu "karamelama" za Belgijanca (75+15 miliona funti), očekivalo se da će se vrtiti na Stamford Bridž, ali se on ipak odlučio za novu šansu kod Murinja, ovaj put na Old Trafordu.

Zbog toga je Italijan stopirao prodaju Matića za 40 miliona funti iako je to bio plan kluba jer nije uspio da produži ugovor sa Srbinom iako pregovori traju već 18 mjeseci.

U međuvremenu se u priču navodno uključio i milanski Inter, ali je pitanje da li će Matić željeti da igra za klub koji ne nastupa u Evropi sljedeće sezone.

Međutim, vrlo je vjerovatno da Čelsi odugovlači sa prodajom Matića dok ne kompletira transfer Temuea Bakajoka iz Monaka, ali bi to moglo da promeni situaciju u redovima Јunajteda jer se spekuliše da Murinjo i dalje pokušava da dovede Rađu Najngolana iz Rome.

Izvor: B92