latinica  ћирилица
13/07/2017 |  11:29 ⇒ 11:34 | Autor: RTRS

Prijetnja bombom dok se Real i Јunajted svađaju

Zbog bombaške prijetnje protekle noći je evakuisan studentski kampus univerziteta UKLA, gde treniraju fudbaleri Real Madrida i Mančester Јunajteda.
Real Madrid - Mančester Јunajted - Foto: Screenshot
Real Madrid - Mančester ЈunajtedFoto: Screenshot

Incident se dogodio oko 22 časa po lokalnom vremenu u Los Anđelesu, kada nije bilo prisutnih predstavnika španskog i engleskog kluba u trening centru.

Kako prenose lokalni mediji, najmanje tri studentske rezidencije su evakuisane u blizini Drejk stadiona.

Kalifornijska policija je pretražila okolinu uz pomoć pasa za pronalazak eksploziva, ali ništa nije otkriveno, dok je portparol UKLA istakao da je kampus evakuisan iz predostrožnosti.

Predstavnici Reala i Јunajteda su bili prisutni u objektima univerziteta u utorak, dok su igrači Јunajteda trenirali na Drejk stadionu, poslije sukoba dva kluba kojoj strani će pripasti bolji uslovi.

Dva velikana treniraju na dnevnom nivou na terenima UKLA, ali je ekipa Žozea Murinja stigla prije tima Zinedina Zidana, pa im je pripao termin na impresivnom stadionu, dok je šampion Evrope radio na pomoćnom terenu.

Klubovi su se sukobili i u vezi sa hotelima u kojima su smješteni, oba su željela u popularni Beverli Vilšir na Rodeo Drajvu na Beverli Hilsu.

Dva tima imaće međusobni okršaj i na terenu, prijateljski meč Reala i Јunajteda je na programu na Levis stadionu u Santa Klari 23. jula.

Kasnije Real igra sa Barselonom u Vašingtonu, dok će se Real vratiti u Los Anđeles i igrati sa drugim klubom iz Manečestera, Sitijem.

Okršaj "kraljevića" i "đavola" u Kaliforniji će biti predigra za UEFA Superkup koji je na programu 8. avgusta u Skoplju.

Izvor: B92