latinica  ћирилица
29/07/2016 |  18:16 ⇒ 21:23 | Autor: RTRS

Banjaluka: Četvrti paviljon studentskog centra od septembra otvoriće vrata studentima(VIDEO)

Četvrti paviljon studentskog centra Nikola Tesla u Banjaluci, od septembra otvoriće vrata studentima.
Vlada u posjeti Univerzitetu - Foto: RTRS
Vlada u posjeti UniverzitetuFoto: RTRS

Završeno je opremanje paviljona, u koji je Vlada uložila 7,5 miliona maraka. Početkom avgusta od gradskih vlasti biće zatražena i upotrebna dozvola.

Objekat su obišli premijerka Željka Cvijanović, ministar prosvjete Dane Malešević i rektor Milan Mataruga.

Ovaj objekat od 6 hiljada 230 kvadratnih metara sa oko 300 kreveta, od sljedeće akademske godine na raspolaganju je studentima.

-Sve ostalo je stvar tehnike i dogovora između Univerziteta i studentskog centra i na naše zadovoljstvo početkom sljedeće akademske godine već će se moći računati na ovaj dom, kaže rektor Milan Mataruga.

Svaka soba u novom paviljonu ima toaletu. Studentima je na raspolaganju zajednička kuhinju na svakom spratu, a u njegovom sastavu biće i studentsko pozorište koje je već izgrađeno. U narednih nekoliko dana očekuje se i završetak enterijera.

-Pokušaćemo da jedan dio soba ostane za gostujuće profesore ali i za studente koji dolaze u razmjenu studenata da i njima damo primjerene uslove za rad, kaže minitar Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević.

Ovo je jedan od najznačajnijih projekata za studente – 4. paviljon pomoći će unapređenju studentskog standarda u Srpskoj izjavila je premijerka Željka Cvijanović.

Vlada se, kaže, na ovome neće zaustaviti – u planu i rekonstrukcija paviljona jedan i dva.

-Zadovoljna sam , procedure su pri samom kraju hoćemo da imamo studente koji će od naredne godine uživati u ovom kvalitetnom prostoru koji je mnogo bolji od onih ambijentalnih prostora u kojima smo mi morali da funkcionišemo Važno za Srpsku da ima ovakve objekte izjavila je Premijerka Željka Cvijanović.

I studenti u Foči useliće u septembru u novi dom, a pri kraju je i procedura za prenos vlasništva na objektu Studentskog doma u Palama.