latinica  ћирилица
20/04/2016 |  08:06 ⇒ 14:15 | Autor: TANЈUG

Đurić: Postignuti važni dogovori za srpski narod na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je jutros da su, poslije više od 18 sati razgovora sa predstavnicima Prištine u Briselu, postignuti važni dogovori za srpski narod na Kosovo i Metohiji.
Marko Đurić (Foto: Screenshot) - Foto: TANЈUG
Marko Đurić (Foto: Screenshot)Foto: TANЈUG

Đurić je Tanjugu rekao da lične karte, koje su izdale vlasti Srbije, slobodno mogu da se upotrebljavaju na Kosovu i Metohiji.

Postignut je dogovor o transportu opasnih materija, blokada za kamione prestaje u ponedjeljak, 25. aprila, i više neće biti zastoja za srpske kamione koji ulaze iz centralne Srbije, kao i o izborima 24. aprila, koji će biti održani po istom modelu kao i 2014. godine, uz prisustvo OEBS-a, naveo je Đurić.

On je rekao i da neće biti zabrane ulaska srpskim zvaničnicima na KIM.

Drecun: Diplomatska pobjeda u Briselu tima premijera Vučića

Predsjednik skupštinskog odbora za Kosovo Milovan Drecun izjavio je danas da je tim premijera Aleksandra Vučića, predvođen Markom Đurićem, odnio veliku diplomatsku pobjedu u Briselu.

"Po mojim informacijama, prištinska delegacija se ponašala neprimjereno i uputili su niz uvreda, čak i otvorenih prijetnji srpskoj delegaciji sa namjerom da ih natjeraju da se odreknu nekih rješenje, što bi bilo na štetu naših interesa", rekao je Drecun gostujući na RTS.

Drecun je dodao da je očekivao da će srpska delegacija dosljedno braniti interese srpskog naroda i postići statusno neutralno rješenje, što je i učinjeno.

"Čestitam timu premijera Aleksandra Vučića na čelu sa Markom Đurićem, jer mislim da smo postigli model kako treba u narednom periodu nastaviti pregovore sa Prištinom", rekao je Drecun.