latinica  ћирилица
30/10/2015 |  15:27 | Autor: SRNA

Vulin: Pitam se, ima li i dalje smisla pregovarati sa Prištinom?

Ministar za rad Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je najava Prištine o mogućem suspendovanju formiranja Zajednice srpskih opština neprihvatljiva i opasna i upitao da li i dalje ima smisla pregovaranje sa partnerima koji to nisu i koji ne drže riječ.
Aleksandar Vulin - Foto: Screenshot
Aleksandar VulinFoto: Screenshot

"Postavlja se pitanje da li briselski sporazum ima smisla ako jedna strana može da ga suspenduje bez ikakve odgovornosti", rekao je Vulin novinarima.

On je naveo da to pokazuje još jednu, vrlo opasnu stvar, a to je da Priština Srbe smatra remetilačkim faktorom, koji ne bi trebalo da bude na Kosovu i Metohiji.

"To je ono što je moj najveći strah i što bi međunarodna zajednica morala da osudi, zaustavi i kazni", rekao je Vulin.

On je upitao da li ima smisla dalje pregovaranje sa partnerima koji kada dobiju ono što im treba, odnosno Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, jednostavno pogaze riječ i pokušaju da sve što je dogovoreno "bace u vodu" - prenijeli su beogradski mediji.

Kada je riječ o migrantskoj krizi, Vulin je naveo da Srbija ima 3.000 mjesta i da će poštovati sve što je dogovoreno u Briselu, a to je da se izbjeglicama obezbijedi zaštita od hladnoće tokom zimskog perioda.

"Niko ne ostaje ovde, ne drže se na silu. Privremeni smeštajni kapaciteti biće unapređivani i odgovaraće potrebi u smislu broja ljudi", dodao je on.