latinica  ћирилица
17/08/2015 |  15:29 | Autor: SRNA

Stefanović: Spriječiti prijem Kosova u Interpol

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ocijenio je da je za Srbiju neprihvatljivo da Kosovo i Metohija bude primljena u punopravno članstvo Interpola i najavio da će Beograd nastojati da se svim diplomatskim sredstvima bori protiv takve inicijative.
Nebojša Stefanović - Foto: TANЈUG
Nebojša StefanovićFoto: TANЈUG

"Prema našim informacijama, ovaj zahtev se još ne nalazi na dnevnom redu naredne sednice Generalne skupštine Interpola, koja će se održati u Ruandi, ali ćemo mi svakako obavestiti generalnog sekretara ove međunarodne institucije i sve članice, zašto smatramo da ova inicijativa nije legitimna i da je štetna", istakao je Stefanović.

On je naglasio da Kosovo i Metohija, kao sastavni dio Srbije, ne može samostalno biti predstavljeno u Interpolu - saopšteno je iz MUP Srbije.

"Reč je o teritoriji sa koje su stigli određeni teroristički napadi i sa koje je proterano desetine hiljada Srba. Zato će država u narednom periodu aktivnom kampanjom pokazati da prijem Kosova i Metohije nije u interesu međunarodnih istražnih institucija, a ne bi bio dobar ni za odnose Srbije i Interpola", poručio je Stefanović.