latinica  ћирилица
02/08/2015 |  13:25 | Autor: SRNA

Šamac: Godišnji koncert KUD "Posavina"

U sportskoj dvorani u Crkvini održan je godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Posavina" iz ovog mjesta koji je organizovan je kao završna aktivnost projekta "Socijalna uključenost ruralnog stanovništva kroz muziku, igru i ples".
Šamac -Godišnji koncert "Posavina" - Foto: SRNA
Šamac -Godišnji koncert "Posavina"Foto: SRNA

Predsjednik KUD "Posavina" iz Crkvine Dragica Marinković kaže da su u okviru ovog projekta u proteklih šest mjeseci održane edukativne radionice za odrasle i djecu, osnovana muzička sekcija, angažovani profesori gitare, harmonike i klavira, kupljen klavir i drugo.

Ona je istakla da sinoćnji koncert predstavlja završni dio projekta koji su poklonili svojoj mjesnoj zajednici i opštini.

Pored članova KUD "Posavina" na koncertu su učestovali KUD-ovi "Šamac", "Savka Mačak" iz Skugrića u opštini Modriča, "Miloševac", Plesna grupa "Princes" Šamac i Udruženje žena iz Batkuše, koje je napravilo izložbu svojih radova.

Projekat "Socijalna uključenost ruralnog stanovništva kroz muziku, igru i ples" realizuje se u sklopu UNDP-ovog projekta "Јačanje lokalne demokratije - LOD četiri".

Projekat finansira Evropska unija iz sredstava IPA u iznosu od dva miliona evra, od kojih je 18.977 KM izdvojeno za KUD "Posavina" iz Crkvine. Podršku ovoj manifestaciji pružila je i opština Šamac.