latinica  ћирилица
25/04/2024 |  11:58 ⇒ 12:52 | Autor: RTRS

U susret maju, mjesecu dječije pjesme; Đurđevdanski festival slavi 30. rođendan (FOTO)

Proljeće je i žurnim korakom nam stiže maj, mjesec Đurđevdanskog festivala!
Đurđevdanski festival - Foto: RTRS
Đurđevdanski festivalFoto: RTRS

Naš festival ove godine slavi svoj 30. rođendan!

Odrastao je uz generacije talentovane djece i postao najveći festival dječije autorske muzike u Јugoistočnoj Evropi i drugi festival ovakvog tipa na Starom kontinentu.

Đurđevdanski festival (Foto: RTRS)

Dvadeset novih, najboljih kompozicija će 17. maja 2024. godine biti premijerno izvedene na jubilarnom, 30. međunarodnom Đurđevdanskom festivalu dječje pjesme u Banjaluci.

Dvadeset tri izvođača iz Kine, Letonije, Rusije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine, odnosno iz 16 gradova Evrope i Azije pjevaće publici u Sportskoj dvorani Borik i takmičiće se za vrijedne nagrade.

I dok se odmaramo u danima prvomajskih i vaskršnjih praznika, pozivamo sve ljubitelje dobre muzike i dječije pjesme da upoznaju naše ovogodišnje izvođače.

Njihove biografije i fotografije možete pronaći na zvaničnoj stranici Festivala djeca.rtrs.tv kao i na Fejsbuk i Instagram stranici festivala.

A nakon praznika krećemo da zagrijavamo dlanove i uštimavamo glasnice da navijamo i bodrimo ovogodišnje đurđevdanske zvjezdice u Sportskoj dvorani Borik, 17. maja!

Srećan nam svima i raspjevan ovogodišnji, jubilarni maj!!!