latinica  ћирилица
27/03/2015 |  09:42 | Autor: TANЈUG

Na Terazijama večeras premijera mjuzikla "Mama Mia!"

Svjetski hit mjuzikl "Mama Mia!" biće premijerno izveden večeras u Pozorištu na Terazijama, u koprodukciji sa slovenačkom kompanijom Prospot d.o.o.
Scena iz mjuzikla "Mama mia" - Foto: RTS
Scena iz mjuzikla "Mama mia"Foto: RTS

Nekadašnji skijaški šampion Јure Franko otkupio je autorska prava za cio region. Poslije Beograda, predstava će dobiti svoje verzije u Zagrebu i Ljubljani.

Mjuzikl s hitovima grupe "ABBA" od svjetske premjere u Londonu izvođen je u 40 zemalja, vidjelo ga je 50 miliona ljudi, a doživio je i uspješnu ekranizaciju.

Predstava u režiji Јuga Radivojevića angažovala je oko 150 domaćih glumaca, igrača, članova hora i orkestra, "a sve to ne košta ni dinara iz budžeta", ističe uprava Pozorišta na Terazijama.

Autorski tim čine Najra Krvavac Perišin (prevod), Slobodan Obradović (dramaturg), Milan Nedeljković (orkestrator, dirigent), Vesna Šouc (dirigent), Mojca Horvat (koreografija), Bojana Nikitović (kostim), Aleksandar Denić (scenografija), Radovan Knežević (lektor).

U predstavi igraju: Јelena Јovičić, Milena Živanović / Iva Stefanović (ravnopravna alternacija), Slobodan Stefanović, Vladan Savić, Dragan Vujić Vujke, Žarko Stepanov, Ivana Knežević, Dušica Novaković, Ivan Zablaćanski, Bojana Račić, Barbara Milovanov, Ljubiša Dinčić, Dušan Šida, kao i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Kako je najavio reditelj, u predstavi ima 30 hitova, ali to nije samo muzička revija, nego interesantna priča, koja se dešava u Grčkoj, a teme su ljubav, porodica i odgovornost roditelja prema djeci.