latinica  ћирилица
30/09/2014 |  11:31 | Autor: TANЈUG

Putin dolazi u Beograd 16. oktobra

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin dolazi u Beograd 16. oktobra gdje će prisustvovati obilježavanju 70. godišnjice oslobođenja Beograda i pobjede nad fašizmom, saopštio je danas premijer Aleksandar Vučić.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

Vučić je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom rekao da je sa ruskim diplomatom djelimično razgovarano o programu posjete predsjednika Putina koji će u Beogradu razgovarati s njim i sa predsjednikom Tomislavom Nikolićem, a biće priređen i zajednički ručak sa predstavnicima ruske i srpske delegacije.

"Predsjednik Putin će prisustvovati i vojnoj paradi onakvoj kakvu nismo imali više od 40 godina jer mislim da datum i povod to zaslužuju", rekao je premijer i dodao da je borba protiv fašizma nešto čime se građani Srbije ponose.
Vučić je rekao da će tokom posjete predsjednika Ruske Federacije biti riječi i o budućnosti odnosa između dvije države koji su dobri, ali bi oni mogli da budu još bolji i uspješniji i da, kako je rekao, mnogo toga zajedničkog možemo da napravimo u interesu Rusije i Srbije.

"Razgovaraćemo o tome da mi danas imamo prijateljske odnose sa Ruskom Federacijom, ali želimo i smatramo da ti odnosi mogu biti još bolji i uspješniji i potpuno sam uvjeren da mnogo toga zajedničkog možemo da napravimo u budućnosti u interesu dvije zemlje", rekao je Vučić.
On je najavio da će danas ili sutra biti formiran organizacioni odbor, te da će se vidjeti kako i na koji način će sve izgledati.
''Želja je i predsjednika (Nikolića) i kompletnog našeg rukovodsta da to bude defile vojnih snaga Republike Srbije. Imaćemo vjerovatno i goste koji su zajedno sa nama učestvovali u oslobođenju Beograda i koji će pokazati i svoju snagu'', rekao je Vučić koji vjeruje da će za građane Srbije to biti veličanstvena priredba.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin takođe je potvrdio da će predsjednik Rusije Vladimir Putin boraviti u Beogradu 16.oktobra kada će se održati radna posjeta.
On je podsjetio na prijateljstvo dvije zemlje koje je utemeljeno na širokom konsenzusu naroda, na tradiciji, mentalitetu, vjeri i dodao da političko razumijevanje treba da omogući i privredni razvoj.