X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
LJudovanje
sa Veselinom Gatalom
LJudovanje
23:20
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED

O EMISIЈI
LJudovanje

Nova sezona serijala „LJudovanje“ i u ovom ciklusu će pokazati da ne postoje ni „obični“ ni „mali“ ljudi. Serijal poseban po svojoj jednostavnosti i neposrednosti imaće, i dalje, za goste ljude koji će, u opuštenoj, gotovo kućnoj atmosferi, na neobično jednostavan način iznijeti pred nas svoja razmišljanja i stavove. Bez straha od politike, ali i bez odmaka od svakodnevnice, gosti će, kao i do sada, imati priliku da govore o njima važnim temama, o situcijama u kojima se često ćuti i stvarima o kojima se stavovi iznose uglavnom kod kuće i u umjetničkim, blogerskim, novinarskim i drugim „fahovskim“ krugovima. Kao i do sada, o političkim, kulturnim, sportskim, novinarskim i drugim temama govoriće razni profili ljudi: laici i doktori nauka, nutricionisti i konzumenti, kreatori politika i njihovi birači, bez podjele ljudi na one koji treba da govore i one koji moraju ćutati. „LJudovanje“ će, i dalje, ostati emisija u kojoj čovjek ne mora biti u pravu da bi rekao šta misli, sve dok njegova sloboda izražavanja ne zadire u slobode drugih. „LJudovanje“ je emisija javnog RTRS servisa, koji po definiciji, opredjeljenju i programskim načelima nastoji ponuditi svojim gledaocima razne stavove i, ako je moguće, dijametralno suprotna gledanja na bližu okolinu i svijet, ljudske odnose i politiku. Funkcija našeg i Vašeg javnog RTV servisa se i ogleda u nastojanju da služi svojim gledaocima, djeluje poučno, vaspitno, obrazovno, ali da u isto vrijeme ponudi širok spektar promišljanja i priliku da svi preispitamo svoje stavove i uvjerenja, suočavajući ih sa stavovima drugih i drukčijih, onih koji ne misle ni slično, a kamo li isto što i mi. Na taj način možemo izgraditi svoj stav ili ga nadograditi, možda uz jake argumente i promijeniti, u sadejstvu i nadopunjavajući ih stavovima i mišljenjima drugih, ne proglašavajući ih unaprijed nevažnim i nerelevantnim.
Urednik i voditelj Veselin Gatalo, uređivačka i snimateljska ekipa serijala „LJudovanje“, redakcija RTRS-a  unaprijed se raduje druženju sa Vama, bez obzira na to da li ćete biti naši gosti ili gledaoci. 

Redakcija: Informativni program

23:10 | petak, 19. Oktobar
Sa Veselinom Gatalom
Zahar Prilepin, ruski i svjetski pisac, nepoželjan je u Bosni i Hercegovini, zemlji koju mnogi smatraju terorističkom bazom Al Kaide. Zahar Prilepin, čest gost Pariza, Praga i ostalih svjetskih destinacija, iz poznatih nam razloga neće biti gost ovonedjeljnog LJudovanja. O Zaharu Prilepinu će govoriti njegova prijateljica i njegov poznavalac, Vesna Kapor. Očekujmo da će nam predstaviti velikog Prilepina bolje nego što bi on sam to učinio. Naime, pisci ne mogu razumjeti ni sebe ni svoje knjige na način onih koji ih vole i koji ih čitaju. Da, i na način onih koji se ne boje knjiga i pisaca i ne proglašavaju ih prijetnjom za državnu sigurnost ...