latinica  ћирилица
08/05/2024 |  17:41 ⇒ 18:40 | Autor: RTRS

Dodik na svečanom ručku: Si Đinping poručio da Srbija i srpski narod mogu da računaju na potpunu podršku NR Kine (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da dolazak predsjednika Kine Si Đinpinga u Beograd predstavlja veliki događaj za Srbiju i Srbe u cjelini.
Svečani ručak (Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ bs) -
Svečani ručak (Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ bs)

Kina gaji veliko prijateljstvo prema Srbiji i pruža veliku podršku srpskom narodu, rekao je Dodik danas u Beogradu gdje je prisustvovao svečanom ručku povodom dolaska kineskog predsjednika.

On je naglasio da je Si Đinping jedan od najvažnijih i najuticajnijih ljudi svijeta, te da su od njega danas mogli čuti da će kineski i srpski narodi biti partneri u zajedničkoj budućnosti.

- Mi u Srpskoj realizujemo mnogo projekata sa Kinom vrijednosti preko milijardu i 800 miliona evra. Kina ima razumijevanje za takve poslove - naglasio je Dodik.

On je dodao da je posjeta kineskog predsjednika veliki diplomatski uspjeh Srbije, prije svega predsjednika Aleksandra Vučića.

- Zapadna propaganda je napravila priču da je saradnja i poslovanje sa Kinezima veoma težak posao. Ako je to tako, zašto je juče predsjednik Francuske Emanuel Makron baš želio sa Kinom da pravi strateško partnerstvo - upitao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da je Si Đinping poručio da Srbija i srpski narod mogu da računaju na potpunu podršku NR Kine.