latinica  ћирилица
06/05/2024 |  18:03 ⇒ 20:36 | Autor: RTRS

Izgorilo prenoćište i restoran "Komuna"; Nije bilo povrijeđenih (FOTO/VIDEO)

U Ribniku je izgorilo prenoćošte i restoran "Komuna". U požaru na sreću nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta.
Restoran Komuna u Ribniku - Foto: Facebook
Restoran Komuna u RibnikuFoto: Facebook

Dio gostiju iz inostranstva, koji su u zadnji momenat izbjegli katastrofu, ostao je bez dokumenata i prtljaga.

Ovo je jedan je od najvećih turističkih objekata u Ribniku i raspolagao je sa 30 kreveta. U njemu su odsjedali gosti iz inostranstva, uglavnom ribolovci. Požar je izbio oko 5 časova i 40 minuta, kažu svjedoci. U trenutku požara u apartmanima je bilo petoro gostiju.

- Јedan od nas je izašao na balkon osjetili smo dim i odjednom smo vidjeli da dim izlazi kroz vrata i balkon. Shvatili smo da dolazi iz kuhinje, pokušali smo da iznesemo stvari, kao ribari prioritet nam je bio da sačuvamo opremu - rekao je Mikael Tuneral iz Švedske.

Ribolovci iz Švedske kažu da su uspjeli da spase dokumente i dio opreme. Takve sreće nije bio italijanski bračni par Zenoni. Ističu da je šteta veća od 10 hiljada evra.

- Izgubio sam sve, pasoše, novčanike, moj, moje supruge, opremu za ribolov, sve smo izgubili. Zadnji put kada sam otvorio vrata, sve je bilo u plamenu. Sutra ćemo morati u ambasadu zbog dokumenata - naveo je Renato Zenoni iz Italije.

Predstavnici ugostiteljskog objekta nisu željeli pred kamere. Kažu da je šteta milionska. Sve sobe bile su rezervisane do oktobra. Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad saopšteno je da je uviđaj izvršen u prisustvu inspektora za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara.

Navode, uzrok požara biće poznat po okončanju istrage.