latinica  ћирилица
05/05/2024 |  18:33 ⇒ 18:38 | Autor: TANЈUG

U navijačkim neredima u Berlinu povrijeđeno najmanje 155 policajaca

Najmanje 155 policajaca povrijeđeno je u navijačkim neredima na utakmici njemačke četvrte fudbalske lige između Dinama iz Berlina i Energi Kotbua, saopšteno je danas iz berlinske policije.
Policija (Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN/ilustracija) -
Policija (Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN/ilustracija)

Iz policije je rečeno da su od posljedica udisanja suzavca koji je policija ispalila kako bi zaustavila nerede povrijeđena 43 gradska i 73 federalna policajca, fizički je povrijeđeno 28 federalnih policajaca, a rane od pirotehničkih sredstava zadobilo je njih 11.

"Bild" navodi da su uhapšena 74 navijača, a da su protiv 62 podnijete krivične prijave zbog, između sotalog, ''narušavanja mira, fizičkih napada na organe reda i pružanje otpora pri hapšenju''.

Utakmica je prekinuta u 20. minutu zbog izbijanja tuče na tribinama, pri čemu su navijači Dinama zapaplili šalove i zastave sa oznakama rivalskog tima.

U saopštenju se dodaje da su navijači ispalili pirotehnička sredstva na policijske snage i redare koji su stajali u blizini terena, nakon čega su pripadnici bezbjednosnih snaga ušli na tribine i pokušali da privedu navijače.

Energi Kotbus je pobjedio rezultatom 2:0, a sukobi navijača nastavljeni su i poslije utakmice, piše "Bild".