latinica  ћирилица
04/05/2024 |  08:59 ⇒ 09:33 | Autor: RTRS

Vaskršnja humanitarna predstava "Mi svoj put znamo" u organizaciji Odbora za pomoć KiM (VIDEO)

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji u srijedu, 8. maja, u Banjaluci organizuje vaskršnju humanitarnu predstavu "Mi put svoj znamo".
Milorad Arlov i Branka Špirić - Foto: RTRS
Milorad Arlov i Branka ŠpirićFoto: RTRS

Predstavu će izvesti učenici Osnovne škole "Branko Ćopić" iz Banjaluke u saradnji sa Odborom za pomoć Kosovu i Metohiji u sklopu akcije "Vršnjaci Republike Srpske vršnjacima sa Kosova i Metohije".

- Osim redovne nastave poklanjamo dosta vremena i ostalim aktivnostima, i trudimo se da budemo profesionalni sa djecom koja to opravdaju zaista na najbolji način. Imali smo i do sada dosta predstava, a ovu koju ćemo sada izvoditi, nastala je prije četiri godine na Svetosavskoj akademiji. Dosta je u predstavi i simboličnih detalja, a tekst je rađen na osnovu srpskih patriotskih pjesama, i svaki stih ima svoju poruku -  rekla je Branka Špirić, direktorka OŠ "Branko Ćopić" Banjaluka, gostujući u našem Јutarnjem programu.

Odbor poziva sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj koji je će biti održan u kulturnom centru Banski dvor sa početkom u 19 časova.

Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji na teritoriji Kosmeta boravio je više od 140 puta, ali od dolaska na vlast Aljbina Kurtija često stižu i zabrane ulaska, a tako je bilo i prije dva dana.

- Sigurno da prištinskim vlastima smeta moja velika aktivnost, dolazak djece u Republiku Srpsku, potom izgradnja Doma na Kosmetu, ali to nas sigurno neće omesti da nastavimo sa humanitarnim akcijama, kao što je i ova u Banskom dvoru u Banjaluci. Moj jedini grijeh je bio što sam želio sa našim narodom na Kosovu i Metohiji da dočekam Vaskrs - naglasio je Arlov.