latinica  ћирилица
02/05/2024 |  12:17 ⇒ 12:22 | Autor: sputniknews.com

Alkaras se raduje susretu u Vječnom gradu: "Јedva čekam da vidim Đokovića"

Šppanski teniser Karlos Alkaras oglasio se poslije eliminacije u četvrtfinalu Mastersa u Madridu, poručivši da se okreće narednom turniru u Rimu i raduje se što će tamo biti i Novak Đoković.
Karlos Alkaras (Foto: EPA-EFE/Chema Moya) -
Karlos Alkaras (Foto: EPA-EFE/Chema Moya)

Dvojica velikih rivala koji iza sebe imaju nekoliko vanserijskih dvoboja, vrlo vjerovatno mogu da se sretnu u Vječnom gradu, gdje će poslije pauze učešće uzeti i najbolji teniser svih vremena Novak Đoković.

Talentovani 20-godišnji Španac neočekivano je zaustavljen u svom Madridu, bolji od njega poslije preokreta bio je Rus Andrej Rubljov, koji je tako produžio impresivan niz u dvoboju sa španskim teniserima na šljaci.

Šansa za novo dokazivanje Alkarasa i juriš na novi trofej ove sezone, biće u Rimu čiji je početak zakazan za sedmi maj, a Karlos će tamo zaigrati sa specijalnom zaštitom na povrijeđenoj ruci.

- Vidjećemo do kraja nedjelje kako će teći oporavak ruke. Radujem se turniru u Madridu i jedva čekam da vidim Đokovića. Nadam se da ću u Italiju doći sa pozitivnim osjećajem - rekao je Alkaras novinarima u Španiji poslije poraza od Rubljova.

Kako je objasnio, nije razočaran zbog eliminacije u četvrtfinalu.

- U Madrid sam stigao bez treninga, zato četvrtfinale i poraz od Rubljova u tri seta i nije tako loše. Okrećem se Rimu - kratko i jasno je poručio Karlos Alkaras.

Podsjetimo, Novaku Đokoviću je turnir u Rimu omiljeni na šljaci jer ima čak šest titula.