latinica  ћирилица
02/05/2024 |  08:17 ⇒ 08:20 | Autor: sputniknews.com

Rus Andrej Rubljov nikada nije izgubio od španskog tenisera na šljaci

Nestvarno i nevjerovatno djeluje suv statistički podatak koji glasi: Rus Andrej Rubljov nikada nije izgubio od španskog tenisera na šljaci!
Andrej Rubljov (Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin) -
Andrej Rubljov (Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin)

A igrao je čak 13 puta, od čega je posljednji trijumf upisao protiv trećeplasiranog tenisera planete Karlosa Alkarasa, kog je razoružao poslije preokreta – 4:6, 6:3, 6:2 za plasman u polufinale Mastersa u Madridu.

Rus je pravi "penicilin" za Špance na najsporijoj podlozi. Poznata je priča da za Špance važi da su izmislili tenis na zemljanoj podlozi, ali to nepisano pravilo ne važi kada se s druge strane nađe Andrej Rubljov.

Drugi najbolji ruski teniser, koji ove sezone ne liči previše na sebe i bilježi slabe rezultate, uspio je poput "Feniksa" da se digne iz pepela i da preokrene rezultat protiv favorizovanog Karlosa Alkarasa i to pred njegovom publikom usred Madrida.

- Ova nedjelja ima veliki uticaj za moju sezonu. Otkako sam stigao u Madrid igram tenis na visokom nivou, a to mi olakšavaju odlični servisi. Nisam možda dobro počeo, ali kako je meč odmicao, tako sam počeo da popravljam servis i to mi je olakšalo posao - istakao je Rubljov za impresivnih 13:0 protiv španskih tenisera na njihovoj omiljenoj zemljanoj podlozi, što je podatak za Ginisa.

Na putu ka finalu čeka ga Amerikanac Tejlor Fric koji je uspio poslije velike borbe da eliminiše Argentinca Fransiska Serundola – 6:1, 3:6, 6:3.

Rubljov će još jednom morati dobro da se pomuči i preznoji, s obzirom na to da u međusobnim duelima ima loše iskustvo sa Amerikancem – 3:5.

Ali, kako je u pitanju šljaka i kako je Andrej uspio da izbaci Karlosa Alkarasa, tako je jasno da niko ne smije da unaprijed da otpiše zahuktalog Rusa.