latinica  ћирилица
30/04/2024 |  13:45 | Autor: SRNA

Rekordna popunjenost smještaja u Trebinju za praznike

Za prvomajske i vaskršnje praznike u Trebinju je popunjenost smještajnih kapaciteta na rekordnom nivou, rekao je Srni portparol Turističke organizacije Trebinje Nikola Kokić.
Trebinje - Foto: RTRS
TrebinjeFoto: RTRS

Kokić kaže da to govori da je Trebinje atraktivna lokacija za posjetu oko prvomajskih i vaskršnjih praznika.

- Na ruku nam idu i vremenske prilike koje su poslužile, kao i to što su spojeni ove godine vjerski i prvomajski praznici - ocjenjuje on.

Prema njegovim riječima, najveći broj turista u Trebinje je došao iz regiona, odnosno Srbije, Crne Gore, Hrvatske, ali i stranih turista kao što su turisti iz Kine.

- To je sve pokazatelj da se Trebinje pozicioniralo na turističkoj mapi svijeta i da je atraktivno ljudima iz regiona ali i drugih meridijana - rekao je Kokić.

On je ocijenio da su prvomajski praznici postali svojevrstan brend svih koji koji otkriju Trebinje kao destinaciju, te istakao da je mnogo razloga za posjetu najjužnijem gradu Srpske.

"Neke od atraktivnih lokacija su ljetnja bašta Platani, "Hercegovačka kuća", zelena pijaca, spomeničko nasljeđe, gradski park, staro gradsko jezgro, manastir Hercegovačka Gračanica i slično - rekao je Kokić.

On je rekao da su izletišta u okolini grada aktraktivna za posjetu, te očekuje da će za prvi maj, biti puno izletište Studenac, kao i Ubla.

- Svi koji dođu u Trebinje imaće mnogo sadržaja da obiđu, nadamo se da će kvalitetno da provedu vrijeme i da će nam se vratiti - rekao je Kokić.