latinica  ћирилица
29/04/2024 |  13:05 ⇒ 15:22 | Autor: RTRS

U Sudu BiH nastavak suđenja Dodiku i Lukiću; Postupak koji ima za cilj da ukloni predsjednika Srpske (VIDEO)

U Sudu BiH nastavljen je sudski proces protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića pred Sudom BiH.
Dodik u Sudu BiH - Foto: SRNA
Dodik u Sudu BiHFoto: SRNA

Da neko želi da sačuva ovu zemlju, zaustavio bi ovaj cirkus u Sudu BiH, rekla je Snježana Novaković Bursać delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

- Ljudi u pravosuđu su postali alatke, sprovođenja tuđih namjera. Stvari su veoma jasne. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jeste naša najjača politička figura, ali on isto tako samo sprovodi volju naroda, od čije strane je legitimno izabran - napominje Novaković Bursać, za RTRS ispred Suda BiH, gdje se vode procesi protiv Dodika i Lukića zbog navodnog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Ovo je postupak koji ima za cilj da ukloni predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, sa one funkcije na kojoj je, jer ga je birao narod, rekao je ispred Suda BiH predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović.

Sudski proces pred Sudom BiH pokrenut je zbog, navodnog, nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Nakon završetka današnjeg suđenja biće održana konferencija za novinare predsjednika Srpske Milorada Dodika, koju takođe možete pratiti na RTRS, našem portalu i Јutjub kanalu.