latinica  ћирилица
25/04/2024 |  14:24 ⇒ 14:37 | Autor: RTRS

Dodik: DŽaferović se u Predsjedništvu BiH ništa nije pitao, već slušao šta mu je Izetbegović govorio

Bivši predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović ništa se nije pitao, nego je sprovodio ono što mu je tadašnji predsjedavajući Bakir Izetbegović govorio, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Milorad Dodik (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Milorad Dodik (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

- Sate smo izgubili čekajući da dobije odobrenje da bismo mogli raditi bilo šta, a sada je našao da drži lekcije predsjedniku Srbije i Republici Srpskoj. On je potrošena ličnost, beskičmenjak koji nema karakter i nije u poziciji da drži lekcije bilo kome - naveo je Dodik, reaguujući na izjavu DŽaferovića da "predsjednik Srbije Aleksansar Vučić stoji na čelu razbijanja Dejtonskog sporazuma i retrogradne politike, a da je samo njegov izvođač radova".

Predsjednik Srpske je naveo da je DŽaferović četiri godine koje je presjedio u Predsjedništvu iskoristio da svakodnevno poziva međunarodnu zajednicu u pomoć i to radi i sada, pozivajući lažnog /Kristijana/ Šmita da, kako kaže, "ukloni zlo".

- Pitanje je šta je mislio pod "uklanjanjem pojedinca" i na koji način misli da će se zaustaviti glas Srpske. Njegove izjave jasan su dokaz kakav i koliki uticaj još uvijek ima SDA u pravosudnim organima i šta su sve radili svih ovih godina. Ti ljudi nikada nisu krili da žele svoju unitarnu islamsku Bosnu i to pokazuju konkretnim djelima - rekao je predsjednik Srpske.

To vidimo i po pitanju rezolucije o Srebrenici, kaže Dodik, koja je prvobitna ideja SDA.

- Dom naroda su blokirali, a sada pričaju o tome kako je Republika Srpska problem. Njihovi kadrovi su srušili institucije i obesmislili sve procese. Napravili su totalni haos u Federaciji i to se nije promijenilo ni dolaskom novih struktura, od kojih većina potiče iz SDA, samo je to stanje haosa potpomognuto još jačim angažmanom međunarodne uprave - kaže Dodik.

Ističe da BiH nikada nije krenula naprijed i ne može ni krenuti jer, kako kaže, muslimani nikada nisu prihvatili dejtonsku BiH, nego su radili protiv Srba na stvaranju njihove države u kojoj Srbi nemaju šta da rade.

- Ličnosti poput DŽaferovića, /Denisa/ Bećirovića i sličnih njima najbolje pokazuju zašto je nemoguće ostati u ovakvoj BiH, koju nam silom nameću. Niko Republici Srpskoj ne može nametnuti da živi silom s onima koji mrze srpski narod - zaključio je Dodik.