latinica  ћирилица
25/04/2024 |  12:35 ⇒ 12:40 | Autor: SRNA

Trifunović: Podrška institucijama Srpske u odbrani prava

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Ratko Trifunović rekao je da ovo udruženje podržava institucije Srpske u odbrani prava i nadležnosti utvrđenih ustavima Srpske i BiH i Dejtonskim mirovnim sporazumom.
Ratko Trifunović - Foto: RTRS
Ratko TrifunovićFoto: RTRS

Trifunović je rekao da se ne može protivustavno voditi postupak protiv legalno i demokratski izabranog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, niti uvoditi sankcije institucijama i pojedincima koje je izabrao narod.

On je naveo da se postupak protiv predsjednika Republike Srpske vodi zbog nepoštivanja akta koji je donio neizabrani i neimenovani visoki predstavnik.

- Protiv predsjednika Srpske, koji je personifikacija Republike Srpske, vodi se krivični postupak protivno Ustavu BiH, koji je aneks Dejtonskog mirovnog sporazuma - istakao je Trifunović, koji je danas prisustvovao skupštini Udruženja penzionera Novi Grad.

On je naglasio da se tako krši Ustav i Dejtonski mirovni sporazum.

- Nadamo se i vjerujemo da će ipak proraditi savjest suda i tužilaštva koji vode postupak i da će uvidjeti da oni sami ovim postupkom krše Ustav - istakao je Trifunović i dodao da se Udruženje penzionera Republike Srpske i ranije javno oglasio o ovom pitanju.