latinica  ћирилица
25/04/2024 |  08:42 ⇒ 11:34 | Autor: RTRS

Milićević: Drina kičma koja nas spaja, jedinstvo najvažnije (VIDEO)

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mjera u oblasti odnosa Srbije sa dijasporom Đorđe Milićević rekao je RTRS da je za Srbiju i Republiku Srpsku najvažnije jedinstvo u ovim teškim trenucima, kako jedinstvo Srba u Srpskoj i Srbiji, tako i onih koji žive van njihovih granica.
Đorđe Milićević - Foto: RTRS
Đorđe MilićevićFoto: RTRS

- Drina nikada nije bila rijeka koja nas razdvaja, već kičma koja nas spaja - rekao je Milićević.

On je dodao da građani Republike Srpske u Srbiji ne mogu da se osjećaju kao dijaspora i obrnuto.

- Srbi treba da budu jedinstveni gdje god bili - poručio je Milićević.

Milićević je rekao da su u srpskoj dijaspori, odnosno van granica Srbije i Srpske, neupitni jedinstvo, sabornost i briga za nacionalne interese.

On je istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH i da niko od njenih zvaničnika nije rekao drugačije, iako su možda imali razloga za to.

Milićević je rekao da "nas rezolucija o Srebrenici vraća deset godina unazad", dodajući da će se Srbija boriti protiv usvajanja ovog dokumenta u Generalnoj skupštini UN i da će tražiti usvajanje rezolucija o genocidu nad srpskim narodom.

- Iako dođe do usvajanja rezolucije, mi moramo da ostanemo uzdignute glave. Srbija će svakako aplicirati i biće nestalni član SB UN. Zašto? Da bi pokrenula rezoluciju o zločinima u Kraljevu, Kragujevcu, Šumaricama.. Rezoluciju koja je počinjena nad srpskim narodom u Јasenovcu, pa da vidimo kako će se i na koji način izjašnjavati - kaže Milićević.

Istakao je da zna rukovodstvo Srpske i Srbije kolika je vrijednost slobode.

- Znaće da sačuvaju mir i stabilnost i biće uz svoj narod ma gdje on živio - kaže Milićević, te dodaje da se mora razmišljati o budućnosti okupljeni oko trobojke.