latinica  ћирилица
23/04/2024 |  16:48 ⇒ 17:51 | Autor: RTRS

Tužilaštvo još utvrđuje uzorke saobraćajne nesreće u kojoj je stradala Banjalučanka (VIDEO)

Okružno javno tužilaštvo još utvrđuje uzroke jučerašnje saobraćajne nezgode u kojoj je stradala 46-godišnja Banjalučanka.
Mjesto saobraćajne nesreće na Rebrovačkom mostu - Foto: RTRS
Mjesto saobraćajne nesreće na Rebrovačkom mostuFoto: RTRS

Ono što je poznato jeste da je vozilom koje je udarilo ženu na trotoaru upravljao 20-ogodišnjak iz Laktaša.

Građani koji ovom dionicom prolaze svakodnevno kažu da su često svjedoci škripe guma, neprilagođene vožnje i situacija u kojima je nesreća izbjegnuta "za dlaku".

Ova dionica Istočnog tranzita u blizini Rebrovačkog mosta predstavlja jednu od "crnih tačaka" u Banjaluci. Prije dvije godine na istom mjestu život je izgubio slovenački konzul u Banjaluci, a 2011. godine 24-godišnji student iz Vlasenice.

Svi stradali na ovoj lokaciji bili su pješaci. Iz MUP-a poručuju da će ova lokacija imati prioritet kada je riječ o poboljšanju bezbjednosti u saobraćaju.

- Nadam se da ćemo u narednom periodu vrlo brzo imati instaliran stacionirani radarski sistem kako bi uticali na bezbjednost saobraćaja na ovoj dionici, smanjili broj nezgoda i sankcionisali sve počinioce prekršaja - rekao je načelnik Sektora policije PU Banjaluka Momčilo Marić.

Prema evidenciji policije na ovoj dionici, dužine jedan kilometar, od 2015. godine evidentirano je više od 400 saobraćajnih nezgoda.

- Od čega 377 sa materijalnom štetom, 30 u kojima je 44 lica zadobilo lake tjelesne povrede, zatim četiri u kojima su lica zadesila teške tjelesne povrede i dvije saobraćajne nezgode u kojima su lica smrtno stradala - dodao je Marić.

Nepažnja, prekoračenje brzine ili vožnja u alkoholisanom stanju - izgovor i opravdanje ne postoji. Životi su izgubljeni. Nastradala Banjalučanka radila je kao pedagog u Osnovnoj školi "Branko Radičević".

Zbog tragedije u ovoj školi danas nije bilo nastave.