latinica  ћирилица
23/04/2024 |  11:52 | Autor: SRNA

Јokić MVP, Denver favorit, DŽordan najbolji svih vremena

U anonimnoj anketi svih igrača NBA timova najviše glasova za MVP nagradu dobio je srpski reprezentativac i igrač Denver nagetsa Nikola Јokić, kojem je 141 igrač dao glas, odnosno dobio je 41,8 odsto glasova.
NBA - Foto: RTRS
NBAFoto: RTRS

Na drugom mjestu je lider Oklahome Šej Gildžus Aleksander sa 36,9 odsto glasova, a treći je Luka Dončić iz Dalasa sa 9,9 odsto glasova. Najbolji igrač Bostona DŽejson Tejtum dobio je 4,3 odsto glasova.

Ako srpski košarkaš pobijedi, postao bi deveti igrač sa tri ili više MVP priznanja, pridruživši se tako Karimu Abdulu DŽabaru /šest/, Majklu DŽordanu i Bilu Raselu /pet/, Viltu Čemberlenu i Lebronu DŽejmsu /četiri/, te Mozesu Melonu, Lariju Birdu i Medžiku DŽonsonu /tri/.

Igrači su anonimno odgovarali na još neka pitanja.

Tako je Viktor Vembanjama iz San Antonio sparsa igrač oko kojeg je najbolje graditi igru - to misli 27,9 odsto igrača, a Јokić je na drugom mjestu sa 27,2 odsto glasova. Entoni Edvards je treći sa 10,3 odsto, a Luka Dončić četvrti sa 8,8 odsto glasova.

Zanimljivo je da je Šej tek na petom mjestu, iako je u MVP glasanju bio na drugom mjestu, iza Јokića.

NBA igrači smatraju da je centar Rudi Gober najprecjenjeniji igrač, dok je Tom Tibodo trener u čijem timu većina košarkaša ne želi da igra.

Viktor Vembanjama je, prema mišljenju NBA igrača, najbolji defanzivac lige sa 15,2 odsto glasova, a slijede Dru Holidej sa 12,9 odsto i Lu Dort sa 9,8 odsto glasova.

Na pitanje ko je najpotcjenjeniji košarkaš u NBA ligi Derik Vajt dobio je 10,3 odsto, DŽejlen Vilijams 10,3 odsto, a Dru Holidej 7,1 odsto glasova.

I u ovoj anketi većina NBA igrača /45,9 odsto/ anonimno je izabrala nekadašnju zvijezdu Čikaga Majkla DŽordana za najboljeg svih vremena, a slijede Lebron DŽejms sa 42,1 odsto i Kobi Brajant sa 9,8 odsto glasova.

Više od pola NBA igrača /55,9 odsto/ vjeruje da će Denver nagetsi ponovo osvojiti titulu, a 33,9 odsto vjeruje u Boston seltikse.

Medison skver garden je omiljena arena NBA košarkaša, što misli njih 34,1 odsto.