latinica  ћирилица
22/04/2024 |  15:18 ⇒ 15:19 | Autor: SRNA

"Poziv roditeljima da postupaju u skladu sa najboljim interesima djece"

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske pozvalo je roditelje djece uključene u programe predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora u Banjaluci da postupaju u skladu sa najboljim interesima djece i da im omoguće redovno pohađanje nastave.
Ministarstvo prosvjete i kulture - Foto: RTRS
Ministarstvo prosvjete i kultureFoto: RTRS

Iz resornog ministarstva su naveli da poštuju pravo roditelja da izražavaju svoj stav u vezi sa izborom novog direktora Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, ali da još nisu dobili nijednu njihovu pisanu predstavku u vezi sa radom direktora.

- U toku današnjih protesta od ukupno 104 djece uključene u programe predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja nastavi nije prisustvovalo njih 38 - saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Iz Ministarstva podsjećaju da je Školski odbor Centra raspisao konkurs za izbor i imenovanje direktora ove ustanove 1. decembra 2023. godine, a odluku o izboru novog direktora Snježane Pajčin, diplomiranog defektologa, sa dugogodišnjim radnim iskustvom i ostvarenim rezultatima u radu, Vlada Srpske je donijela 4. aprila.

Istaknuto je da Snježana Pajčin u potpunosti ispunjava sve uslove za izbor direktora Centra, te da je konkurs raspisan i sproveden u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima koji regulišu ovu oblast.

- S obzirom da je procedura u vezi sa izborom novog direktora sprovedena, svi roditelji koji budu imali primjedbe na rad novog direktora mogu da ih jasno obrazlože i upute Školskom odboru, Ministarstvu prosvjete i kulture, kao i Republičkoj prosvjetnoj inspekciji - ističe se u saopštenju.