latinica  ћирилица
19/04/2024 |  15:22 ⇒ 16:10 | Autor: RTRS

Pozdrav za RTRS iz sunčanog Majamija (VIDEO)

Nakon osnivanja modne marke tašni i objavljene autobiografije, naše gore list, Dragana Dujović, kreirala je modele za vrele ljetne dane.
Dragana Dujović - Foto: Screenshot
Dragana DujovićFoto: Screenshot

Prije 12 godina otišla je u Ameriku, tačnije u Majami kako bi nastavila sa obrazovanjem, ali i karijerom manekenke. Nakon uspješnih predstavljanja tadašnje države Srbije i Crne Gore na izboru Mis univerzuma, te Mis svjetskih modela i izboru Top modela svijeta, Dragani Dujović vrata su se otvorila i korak po korak došla je i do spostvene modne marke.

Na tom putu završila je fakultet za dizajn i upoznala supruga Breta Boltona, jednog od najpoznatijih američkih hirurga sa kojim ima troje djece. Svoj uspjeh i život opisala je u knjizi objavljenoj 2021. godine pod nazivom "Dragana: Moje putovanje od Srbije do Amerike".

Ovih dana ponovo slavi, jer je njena kolekcija kupaćih kostima uspješno predstavljena na "Fort Lauderdale Fashion Week".
Dragana je inspiraciju pronašla u suncu Majamija i vrelini ljetnih dana, proljećnom cvijeću, ali i luksuzu koji kreacijama daju crna i bijela boja. Kolekcija je obuhvatila sve što dame vole da imaju na plaži ili za šetnju rivom.

Foto: Screenshot

Od kupaćih kostima, haljina i kimona koji ističu ženstvenost do papuča, šešira i torbica kao neizbježnih dodataka. Svaka linija ima svoju priču, a komadi su izrađeni od kavlitetnih materijala kako bi svaka žena mogla da prigrli suštinu ljeta u nenadmašnoj eleganciji i gracioznosti.

Dragana je rodbinski vezana za Banjaluku, jer joj je majka naše gore list, tako da osim Srbije u kojoj je odrasla gaji posebne emocije i prema našim krajevima.

Više o kolekciji moći ćete vidjeti u emisiji "3oom" 25. aprila.