latinica  ћирилица
19/04/2024 |  14:43 ⇒ 15:32 | Autor: SRNA

U Zvorniku boravi 46 djece sa KiM

Zvornik i Osnovna škola "Sveti Sava" prvi put učestvuju u velikom projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", koji je 12. po redu i u ovom gradu boraviće 46 djece iz Kosova i Metohije.
Djeca sa Kosova - Foto: RTRS
Djeca sa KosovaFoto: RTRS

Direktor OŠ "Sveti Sava" Goran Ivanović rekao je da pripreme za prijem 46 djece iz Patreša i Pasjana iz gnjilanskog kraja idu dobro, te da će od 22. do 29. juna biti gosti svojih vršnjaka iz Zvornika.

Foto: Ustupljena fotografija

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov zahvalan je Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Bojanom Ivanovićem, rukovodstvu škole, nastavnicima a najviše porodicama koje primaju djecu sa Kosmeta.

Direktor OŠ "Sveti Sava" Goran Ivanović istakao je da se raduje što im u goste dolaze djeca sa Kosova i Metohije i da će učiniti sve da budu dobri domaćini.

Od 22. do 29. juna u ovom 12 projektu dolazi oko 700 srpskih osnovaca, nastavnika, djece i mladih sa poteškoćama u razvoju sa Kosova i Metohije i podsjetio da će centralni doček djece sa Kosova i Metohije biti 22. juna u Bratuncu.