latinica  ћирилица
19/04/2024 |  12:49 | Autor: TANЈUG

Duljaj: Mi smo komšije i prijatelji, moramo da čuvamo derbi

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj izjavio je danas pred meč sa Crvenom zvezdom da prije svega želi da 173. "vječiti derbi" protekne u sjajnoj atmosferi i bez incidenata.
Svetozar Marković i Igor Duljaj (foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Svetozar Marković i Igor Duljaj (foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

- Prije svega bih želio da poželim sinu Dejana Stankovića da što prije ozdravi i dam podršku mom nekadašnjem saigraču iz reprezentacije u borbi koju vodi njegov najstariji sin Stefan. Želim da pozdravim Dejana i da mu poželim da njegov sin što prije ozdravi - rekao je Duljaj na početku konferencije za medije.

Utakmica 31. kola Superlige Srbije, odnosno prvog kola plej-ofa, igra se sutra od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić".

Duljaj neće voditi ekipu zbog suspenzije, a na klupi će biti njegov pomoćnik Albert Nađ.

- Specifična situacija, i ja sam jednom prilikom vodio ekipu tako u Evropi kad je Aleksandar Stanojević bio suspendovan. Imaću komunikaciju sa Nađem, pa molim sve koji imaju moj broj da me ne zovu tokom utakmice - podvukao je Duljaj.

Partizan se trenutno nalazi na drugom mjestu na tabeli SLS sa sedam bodova manje od Crvene zvezde.

- Svaki derbi je važan, a nas čekaju dva derbija u četiri dana. Vidim da je interesovanje manje nego za derbi igran u martu. Možda je to zbog toga što nas već u srijedu čeka novi derbi, u polufinalu Kupa - nastavio je Duljaj.

On je istakao da ne očekuje iznenađenja kada je u pitanju sam teren.

- Moj kolega Vladan Milojević, moj Šumadinac, ima na raspolaganju odličan tim. Iznenađenja nekih teško da će biti kad su u pitanju igrači i taktika - istakao je Duljaj.

Trener Partizana se osvrnuo i na navijače.

- Volio bih da bude što više publike u skladu sa tradicijom, mi ne smijemo da obrukamo instituciju kakav je derbi. Pozivam sve koji dođu na derbi da učine da derbi prođe bez ijednog incidenta, mi smo komšije i prijatelji - istakao je Duljaj.

Trener "crno-bijelih" je rekao da ne zna da li će na raspolaganju imati golmana Aleksandra Јovanovića.

- Kad je u pitanju zdravstveni bilten ekipe, golman Јovanović i dalje ima bolove, povreda je teža nego što se u prvi mah činilo. U dogovoru sa njim i doktorom donijećemo konačnu odluku o njegovom učešću na derbiju. Što se tiče Mateusa Saldanje on će poslije dužeg vremena biti u konkurenciji za meč - zaključio je Duljaj.