latinica  ћирилица
17/04/2024 |  08:56 ⇒ 09:01 | Autor: sputniknews.com

Veliki podvig srpske teniserke u duelu sa Ruskinjom

Natalija Stevanović, srpska teniserka, napravila je veliko iznenađenje u prvom kolu VTA turnira u Ruenu gdje je eliminisala Anu Blinkovu, rusku teniserku, poslije velike borbe rezultatom 7:6, 3:6, 7:6.
Natalija Stevanović (Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT) -
Natalija Stevanović (Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT)

Velikoj pobjedi Natalije Stevanović prethodile su uspješne kvalifikacije, ali u glavnom žrijebu nije imala mnogo sreće jer je naletela na 45. teniserku svijeta. Međutim, srpska teniserka bila je bolja, pa joj i nije bilo potrebno toliko sreće.

Odmah je Natalija ispustila svoj servis gem, ali onda je ekspresno uzvratila brejk protivnici. Blinkova je u još dva navrata tokom seta oduzimala Natalijin servis gem, ali se Srpkinja uporno vraćala i potom bila bolja u taj-brejku.

Sve je moglo da bude gotovo i poslije drugog seta, imala je srpska teniserka prednost od 3:1, ali dva brejka je potom napravila Ruskinja koja se potpuno vratila u meč.

Brejk viška, servis za meč i tri meč lopte imala je Blinkova i sve je to Natalija uspjela da spasi, a onda se ušlo u novi taj-brejk gde je ponovo dominirala srpska teniserka.

Ovo je Natalijina najveća pobjeda poslije Vimbldona prošle godine gdje je stigla do trećeg kola.

Poslije velike pobjede slijedi još jedan težak izazov jer u drugom kolu igra protiv Poljakinje Magde Linet.