latinica  ћирилица
16/04/2024 |  23:49 ⇒ 17/04/2024 | 00:00 | Autor: TANЈUG

Fudbaleri Pari Sen Žermena i Borusije Dortmund u polufinalu Lige šampiona (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Pari Sen Žermena i Borusije iz Dortmunda plasirali su se večeras u polufinale Lige šampiona.
Fudbal   (Ilustracija: RTRS) -
Fudbal (Ilustracija: RTRS)

PSŽ je večeras u gostima pobijedio Barselonu rezultatom 4:1 u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona. "Sveci" su izborili plasman u polufinale najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, iako su u prvoj utakmici odigranoj prošle nedjelje u Parizu poraženi od Barselone rezultatom 3:2.

Šampion Francuske je večeras u Barseloni stigao do ubjedljive pobjede od 4:1. Golove za PSŽ postigli su Osman Dembele u 40, Vitinja u 54. i Kilijan Mbape u 61. (penal) i u 89. minutu. Јedini strijelac za Barselonu bio je Rafinja u 12. minutu.

Katalonski klub je meč završio sa fudbalerom manje, pošto je u 29. minutu direktan crveni karton dobio Ronald Arauho. Glavni sudija meča Ištvan Kovač isključio je i trenera Barselone Ćavija Ernandeza u 56. minutu.

Fudbaleri Borusije izborili su plasman u polufinale LŠ, pošto su večeras u Dortmundu savladali madridski Atletiko rezultatom 4:2. U prvom duelu četvrtfinala LŠ odigranom prošle nedjelje u Madridu bilo je 2:1 za Atletiko.

Golove za Borusiju u večerašnjoj utakmici postigli su Јulijan Brandt u 34, Јan Matsen u 39, Niklas Filkrug u 71. i Marsel Zabicer u 74. minutu. Kod gostiju, u listu strijelaca upisali su se Mats Humels (autogol) u 49. i Anhel Korea u 64. minutu.