latinica  ћирилица
16/04/2024 |  19:52 ⇒ 17/04/2024 | 00:00 | Autor: RTRS

Fudbaleri Borca u finalu Kupa BiH (FOTO)

Fudbaleri banjalučkog Borca plasirali su se u finale Kupa BiH. Izabranici Vinka Marinovića pobijedili su sa 2:1 (0:0), ekipu Širokog brijega, u revanš susretu polufinala.
Fudbaleri Borca - Foto: Ustupljena fotografija
Fudbaleri BorcaFoto: Ustupljena fotografija

Utakmica na Gradskom stadionu u Banjaluci igrana je pred malim brojem posjetilaca zbog hladnog i kišovitog vremena, koje je tokom popodneva zahvatilo veći dio Republike Srpske,

Gostujuću ekipu u vođstvo je doveo vezni fudbaler Širokobriježana, Marko Matić u 69. minuti susreta, da bi osam minuta kasnije izjednačenje crveno-plavima donio Stefan Ficović.

Konačan rezultat 2:1 za Banjalučane postavio je Damir Hrelja u 87. minutu utakmice.

      View this post on Instagram

A post shared by FK Borac Banja Luka (@fkboracbanjaluka)

U prvom susretu odigranom prije 13 dana u Čitluku, Borac je slavio rezultatom 3:1.

Fudbaleri Borca će u borbi za trofej pobjednika Kupa BiH, 8. i 15. maja, ukrstiti koplja sa uspješnijim iz dva duela Sloge Meridian i Zrinjskog.

Prvi meč, igran na stadionu "Dr Milan Јelić" u Modriči, završen je remijem bez pogodaka, a revanš se igra sutra od 18.00 časova na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

Fudbalski klub Borac se pred meč sa Širokim brijegom priključio akciji "Od Banjaluke s ljubavlju" koja za cilj ima prikupljanje sredstava za izgradnju objekta za privremeno i dugoročno zbrinjavanje djece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju u Banjaluci.

S tim u vezi, klub iz Platonove ulice doniraće dio prihoda od prodatih ulaznica za revanš utakmicu polufinala Kupa BiH za akciju "Od Banjaluke s ljubavlju" koju možete da podržite i pozivom na broj 1414.