latinica  ћирилица
16/04/2024 |  14:15 ⇒ 17:37 | Autor: RTRS

Počeli radovi kod Akvane, uskoro bez zastoja na Istočnom tranzitu (VIDEO)

U Banjaluci je počela gradnja kružne raskrsnice na ukrštanju Bulevara vojvode Petra Bojovića i Aleje Svetog Save, ukupne vrijednosti 2.300.000 maraka i sa rokom za izvođenje radova od šest mjeseci. Riječ je o još jednom projektu koji zajednički realizuju Grad i Putevi Republike Srpske.
Radovi na kružnoj raskrsnici kod Akvane (Foto: Grad Banja Luka/Fejsbuk) -
Radovi na kružnoj raskrsnici kod Akvane (Foto: Grad Banja Luka/Fejsbuk)

Pored ovog kružnog toka kod Akvane i Merkatora, za mjesec kreću radovi na kružnoj raskrsnici kod Audi servisa.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će ovo doprinijeti osavremenjavanju saobraćaja u gradu, povećanju protoka vozila i smanjenju gužvi.

Radovi na ovoj raskrsnici uslijedili su nakon što su juče započeli radova na izgradnji kružne raskrsnice između Zapadnog tranzita i Ulice Trive Amelice.

- Ovdje smo da nastavimo sve što smo dogovorili u proteklih pola godine, a to je da se saobraćajne gužve rasterete koliko je to moguće - rekao je vršilac dužnosti direktora Puteva Republike Srpske Milan Dakić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je istakao da je ideja da ukidanjem semafora na Istočnom tranzitu bude poboljšan protok saobraćaja, kao i da je riječ o početku radova na drugoj od ukupno šest kružnih raskrsnica koje će biti izgrađene u narednom periodu.

– Plan je da na svim raskrsnicama duž Istočnog tranzita umjesto semafora uspostavimo kružno odvijanje saobraćaja, te da na taj način spriječimo zastoje i poboljšamo protok saobraćaja. S tim u vezi danas započinjemo radove na drugom od ukupno šest kružnih tokova koje ćemo na Istočnom i Zapadnom tranzitu izgraditi u narednih šest mjeseci – istakao je Stanivuković, te dodao da je riječ o investicionom ciklusu ukupne vrijednosti oko osam miliona KM.