latinica  ћирилица
15/04/2024 |  18:33 ⇒ 18:42 | Autor: SRNA

Nestorović: Rezolucija o Srebrenici opominje Srbe da raskrste sa Zapadom

Poslanik u Skupštini Srbije Branimir Nestorović ocijenio je da rezolucija o Srebrenici čije se usvajanje priprema u Generalnoj skupštini UN pokazuje da Srbija i srpski narod treba da se raziđu sa Zapadom i budućnost grade na drugoj strani.
Branimir Nestorović (Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ) -
Branimir Nestorović (Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ)

Govoreći o mogućim efektima rezolucije o Srebrenici, Nestorović je poručio da Srbiju i Srbe ta rezolucija, ukoliko bude usvojena, ne obavezuje baš nimalo, osim što ih opominje da imaju ozbiljne neprijatelje - Francuze, Nijemce, Amerikance i ostale zapadne zemlje.

- Nadam se da će ta rezolucija proizvesti efekte da se manemo više Zapada, budalaština i gubljenja vremena sa EU i drugim neprijateljima i konačno krenemo svojim putem, jer imamo potencijal i podršku supersila Kine i Rusije" - rekao je Srni Nestorović, osnivač pokreta "Mi–snaga naroda".

On smatra da priprema rezolucije u Generalnoj skupštini UN i niz drugih događaja pokazuju da Srbija treba da tretira kao neprijateljske zemlje čiji čelnici kreiraju takve poteze, te podsjetio da je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da više neće da koristi termin prijateljske nego partnerske zemlje.

Nestorović je izrazio uvjerenje da su sve rezolucije i pritisci beznačajni ako Srbija i Srbi promijene svoj pravac i odluče šta žele.

- Imamo podršku dve supersile - Kine i Rusije i prijateljskih zemalja poput Mađarske i Slovačke. Prema tome, šta će nam više taj Zapad? Zube potroših pričajući o tome - rekao je Nestorović.

Bošnjački dio misije BiH pri UN jednostrano je, bez odluke Predsjedništa BiH, uz sponzorstvo dijela zapadnih zemalja, pokrenuo inicijativu za usvajanje nove rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN. Prethodno je prije devet godina Rusija stavila veto u Savjetu bezbjednosti UN na britansku rezoluciju o Srebrenici.