latinica  ћирилица
15/04/2024 |  15:44 ⇒ 16:00 | Autor: SRNA

Јolović: Naviknuti na nepravde silnika i ovaj put ćemo se izboriti

Ratni komandant specijalne jedinice "Vukovi sa Drine" Milan Јolović izjavio je da će se srpski narod, naviknut na nepravde silnika, izboriti i sa muslimanskom rezolucijom o Srebrenici koju nastoje da stave na dnevni red Generalne skupštine UN.
Milan Јolović - Foto: RTRS
Milan ЈolovićFoto: RTRS

- Samo jedinstveni, kao u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, pobjeđujemo sve izazove - poručio je Јolović.

On je naveo da je u slučaju sa rezolucijom o Srebrenici očigledan paradoks da su predlagači Ruanda i Njemačkam, podržane Turskom, zemlje koje su učinile najveći genocid u prošlom vijeku sa milionima ubijenih ljudi.

- Ovo je planirani projekat, prevashodno od Njemačke da se Srbi etiketiraju kao zločinci i perfidnom zamjenom teza medijski obmanjuje svjetska javnost. Da bi nas boljelo što više, za predlagače su odabrani najveći zločinci 20. vijeka - naglasio je Јolović.

Bošnjački dio misije BiH pri UN jednostrano je, bez odluke Predsjedništa BiH, uz sponzorstvo dijela zapadnih zemalja, pokrenuo inicijativu za usvajanje nove rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN. Prethodno je prije devet godina Rusija stavila veto u Savjetu bezbjednosti UN na britansku rezoluciju o Srebrenici.