latinica  ћирилица
15/04/2024 |  13:43 | Autor: SRNA

Cvijetinović: Samo ujedinjeni možemo da odbranimo Republiku Srpsku

Svi treba da se ujedine oko ideje Republike Srpske i rukovodstva Srpske u momentu kada ono vodi tešku bitku za očuvanje Republike Srpske, izjavio je predsjednik Udruženja veterana "Garda Panteri" Bijeljina Petar Cvijetinović.
Petar Cvijetinović - Foto: RTRS
Petar CvijetinovićFoto: RTRS

Cvijetinović je pozvao sve u Republici Srpskoj na jedinstvo, jer bez sloge nema Republike Srpske.

- Sve političke partije u ovom kritičnom momentu treba da budu složne, kao što smo bili i u ratu, kada se stvarala Republika Srpska. Samo zajedno možemo da je branimo i odbranimo - rekao je Cvijetinović na konferenciji za novinare u Bijeljini koju je organizovala Koordinacija udruženja veterana specijalnih jedinica Vojske Republike Srpske povodom predstojeće rasprave o rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN i najavljenog velikog mitinga srpskog naroda na Trgu Krajine u Banjaluci.

Konferenciji su prisustvovali pPredstavnici "Vukova sa Drine" Zvornik, "Garde Panteri" Bijeljina, "Tobutski sokolovi" Lopare, "Mandini lavovi" Ugljevik i "Peša" Brčko.

Bošnjački dio misije BiH pri UN samostalno, bez odluke Predsjedništa BiH, radi na novoj rezoluciji o Srebrenici koja bi trebalo da bude predstavljena na sjednici Generalne skupštine UN.