latinica  ћирилица
15/04/2024 |  12:01 ⇒ 12:01 | Autor: SRNA

Rajilić: Potrebno srpsko jedinstvo

Predsjednica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić izjavila je da veliki miting "Srpska te zove" predstavlja - miting naroda, opštu podršku Srpskoj i srpsko jedinstvo.
Božica Živković Rajilić - Foto: RTRS
Božica Živković RajilićFoto: RTRS

- Prisustvovaću na mitingu sa našim članstvom. To je podrška Srpskoj i njenim institucijama - poručila je Rajilićeva i dodala da je potrebno i da međunarodni zvaničnici, takozvani mirotvorci, vide da su Srbi jedinstveni.

Ona smatra da je potrebno srpsko jedinstvo i otpor svih Srba na Balkanu, te jače i složnije odupiranje.

Prema njenim riječima, vremena su teška, a danas o Srbima kao "genocidnom narodu" i genocidu pričaju oni koji su upravo nastali na genocidu, podsjetivši na istoriju Amerike, Velike Britanije i Njemačke, na Holokaust i genocid nad srpskim narodom u Drugom svjetskom ratu.

- Upravo te današnje velesile pričaju o malom srpskom narodu kojeg su oni već upolovili. Da nisu radili to što su radili od nas, danas bi nas bilo 50 miliona, a ne sedam-osam. Oni su nas istrijebili, a sad govore da smo mi istrebljivači - rekla je Rajilićeva.

Ona je upitala zar je Srebrenica gora od Vozuće, od pogroma Srba u Sarajevu i potpunog uništenja Posavine i desetina sela, stradanja Bihaća?

- Kakvo je to uopšte izdvajanje? Šta to znači? To je jednostavno smišljenja priča i hoće da nas unište, da nas nema i da ne postojimo i to rade oni koji znaju šta je genocid. Za njih nije donesena rezolucija, a nas bi okrivili - ukazala je Rajilićeva.

Na Trgu Krajine u Banjaluci u četvrtka, 18. aprila, u 18.00 časova biće održan veliki miting sa kojeg će jasno i glasno biti poručeno da Republiku Srpsku i srpski narod niko ne može i neće poniziti, ma gdje i kakve odluke donosili.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je da u četvrtak u Narodnoj skupštini bude usvojen izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu, a nakon toga i na prisustvo velikom mitingu srpskog naroda na Trgu Krajine u Banjaluci sa kojeg će biti poručeno da su Srbi posvećeni svojoj slobodi i odbrani svoje budućnosti.

Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine zaključila je da se u Srebrenici nije dogodio ni pojedinačni zločin genocida, niti genocid uopšte. Komisija od 10 svjetskih eksperata zaključila je da Srbi nikada nisu imali takav plan ni u Srebrenici, niti na bilo kom drugom mjestu.