latinica  ћирилица
15/04/2024 |  11:43 ⇒ 12:12 | Autor: RTRS

Stonoteniski klub "Srbac" u Premijer ligi BiH (FOTO)

Stonoteniski klub "Srbac" novi je učesnik Premijer lige BiH. Јuče je u sportskoj dvorani "Starčevica" u Banjaluci odigran 4. turnus prve lige Srpske, gdje je ovaj klub slavio u tri susreta, protiv ekipe "Spin" iz Modriče, sastava "Sokol" iz Brčkog i tima "Kotor Varoš" iz istoimene opštine. Sva tri meča Srpčani su ostvarili u svoju korist maksimalnim rezultatom 3:0.
Igrači stonoteniskih klubova "Srbac" i "Radnik" - Foto: RTRS
Igrači stonoteniskih klubova "Srbac" i "Radnik"Foto: RTRS

- Osvojeno prvenstvo Srpske proteklo je uz našu barbu sa direktnim konkurentima, ekipom "Radnika" iz Bijeljine, od koje smo jesenas i doživjeli jedini poraz u ligi. Naš klub postoji četiri godine i najmlađi smo klub u BiH. U Prvoj ligi Srpske smo drugu godinu i uspjeli smo je osvojiti. Osvajači smo trećeg mjesta u Kupu Republike Srpske. Klub veliku pažnju poklanja Školi stonog tenisa koju pogađa oko 30 članova. U našim redovima je i juniorska viceprvakinja Srpske Marija Panić, koja nastupa za reprezentaciju Srpske u Kazanju, na igrama BRIKS-a. Za ovo kratko vrijeme osvajči smo medalja u raznim kategorijama u Srpskoj i BiH. Postali smo prepoznatljivi u BiH i regionu, kao respektabilan stonoteniski klub - rekao je Mića Kurtović, predsjednik Stonoteniskog kluba "Srbac".

Stolnoteniski klub "Srbac" (Foto: RTRS

Kurtović je istakao da ovom sportskom kolektivu predstoje pripreme za ulazak u Premijer ligu BiH, gdje igraju najbolji klubovi u zemlji i sam vrh stonog tenisa.

On je izrazio nadu da će njihov klub uspjeti dobiti finansijsku podršku nekog uspješnog privrednog kolektiva, vrijednog ovako velikog uspjeha, pri čemu bi se, kako je naveo, našao obostran interes.