latinica  ћирилица
15/04/2024 |  09:08 | Autor: RTRS

Petković: Prebijanje i hapšenje Srba "preporuka" samoproglašenog Kosova za Savjet Evrope

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je povodom novog slučaja prebijanja Srbina kod Zubinog Potoka da su očigledno to "vrijednosti" koje samoproglašeno Kosovo "preporučuju" za Savjet Evrope.
Petar Petković (FOTO: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg) -
Petar Petković (FOTO: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg)

- Nakon što su uhapsili Srećka Sofronijevića, da bi ga valjda kaznili jer nije podlegao ranama kada su ga upucali, Kurtijevi falangisti su bez povoda krvnički prebili Vladana Stevanovića. Prebijanja i hapšenja Srba su očigledno vrijednosti koje takozvano Kosovo "preporučuju" za Savjet Evrope! - objavio je Petković na društvenoj mreži Iks.

Pripadnici specijalne jedinice policije samoproglašenog Kosova su u subotu, 13. aprila, pretukli Srbina Vladana Stevanovića iz sela Bube kod Zubinog Potoka i nanijeli mu povrede na glavi i tijelu, zbog čega ima 15 šavova.

Stevanović je rekao da sada strahuje da će specijalci policije maltretirati i njegovu porodicu.

U Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope danas počinje proljećno zasjedanje tokom kojeg će do petka, 19. aprila, poslanici u Strazburu razmatrati i zahtjev samoproglašenog Kosova za prijem.

Iz srpske delegacije su ranije poručili da će se suprotstaviti argumentima kojima će ukazati na bezbjednosnu situaciju na Kosmetu na to da Priština nije formirala zajednicu srpskih opština, kao i da se takvom odlukom krši i statut same organizacije.