latinica  ћирилица
14/04/2024 |  14:38 ⇒ 14:43 | Autor: sputniknews.com

Samo jedan scenario vodi Denver do prvog mjesta

Košarkaši Denvera predvođeni Nikolom Јokićem imaju posljednju šansu da obezbijede prvo mjesto na Zapadnoj konferenciji, ali su sebe doveli u situaciju da zavise i od drugih.
Nikola Јokić (foto: arhiva/EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT) -
Nikola Јokić (foto: arhiva/EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT)

Nikola Јokić, srpski košarkaš, odigrao je fantastičnu sezonu u kojoj je Denver odveo do mnogih pobjeda, ali Nagetsi nisu još uvijek obezbijedili prvo mjesto.

Kako bi regularni dio sezone završili kao prvi na tabeli Zapadne konferencije, Nikola Јokić i Denver Nagetsi moraju ne samo da pobijede Memfis već i da se nadaju porazima Minesote i Oklahome.

Košarkaši Minesote igraju protiv Finiksa, dok će Oklahomi pobjedu probati da "ukrade" Dalas. Strijepiće Nagetsi zbog ova dva meča jer su oba tima čije poraze čekaju u dobroj formi.

Kalkulacije su mogle vrlo lako da se izbjegnu jer je Denver imao priliku da prvo mjesto pred posljednje kolo ligaškog djela obezbijedi u meču protiv San Antonija, ali desilo se iznenađenje.

Nagetsi su na nevjerovatan način ispustili pobjedu koja bi mogla da ih košta pada na treće mjesto.

Mečevi poslednjeg kola regularnog dijela zakazani su u terminima prilagođenim evropskoj publici, pa će tako Denver i Mefis na teren već od 21:30.