latinica  ћирилица
11/04/2024 |  21:21 | Autor: TANЈUG

Košarkaši Reala i Monaka pobjedama okončali regularni tok Evrolige

Košarkaši Reala i Monaka su pobjedama nad Žalgirisom u gostima (66:64), odnosno Bajernom kod kuće (89:85), okončali regularni dio Evrolige i sad čekaju imena rivala u četvrtfinalu takmičenja.
Mario Hezonja (Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN) -
Mario Hezonja (Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN)

Prvoplasirani Real je sezonu okončao sa učinkom 27-7, a ime rivala u plej-ofu saznaće poslije okončanja plej-ina. To će biti pobjednik meča između poraženog iz duela sedmog i osmog i pobjednika meča devetog i desetog.

Monako je pobjedom nad Bajernom obezbijedio prednost domaćeg terena u četvrtfinalu, a ime rivala saznaće naknadno, po završetku regularnog toka ili plej-ina, ukoliko bude drugi na kraju.

Monako je ka pobedi nad Bajernom predvodio Alfa Dijalo sa 20 poena, Majk DŽejms je dao 17, Eli Okobo 14, DŽordan Lojd 11, a Donatas Motejunas 10.

Karsen Edvards je bio najefikasniji u Bajernu sa 26 poena, Silven Fransisko 14, a Vladimir Lučić 13 (2/2 dvojke, 2/3 trojke, 3/3 slobodna bacanja) uz tri skoka, četiri asistencije i jednu izgubljenu loptu. Isak Bonga je dodao 11 poena.

DŽanan Musa sa 17 i Mario Hezonja sa 16 poena predvodili su Real ka pobedi nad Žalgirisom.

Pobjedonosne poene za Real postigao je Gabrijel Dek dve sekunde pre kraja. Kinan Evans i Brejdi Manek su dali po 14 poena za Žalgiris, a 10 Dovidas Gedraitis.