latinica  ћирилица
11/04/2024 |  20:24 | Autor: TANЈUG

Vučić: Srbija ne mijenja stav po pitanju uvođenja sankcija Rusiji (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija ne mijenja stav po pitanju uvođenja sankcija Rusiji i dodao da Srbije niti je ko ucenjivao niti može da je ucjenjuje.
Aleksandar Vučić - Foto: RTRS
Aleksandar VučićFoto: RTRS

On je na pitanje da li je uslov predsjednika francuske Emanuela Makrona za dobijanje Rafala bilo uvođenje sankcija Rusiji ili nešto drugo, ako je bilo uslova, i da li će Srbija uvoditi sankcije Rusiji, ponovio stav Srbije po tom pitanju koji se nije mijenjao od kako je počeo sukob u Ukrajini.

Prema njegovim rečima, taj stav važi i danas.

- Srbija se ponosi svojim stavom. I Srbija je mala po svojoj veličini i po broju stanovnika. Velika po svom srcu. Srbija nije i neće promijeniti svoj stav. Niti je ko ucjenjivao, niti ko može da je ucjenjuje - poručio je Vučić.

On je kazao da je slušao kako je bilo ucjene zbog dopisa na Skaju.

- Tim kriminalcima iz Srbije mogu da poručim da nikada nisam bio na Skaju, niti na bilo čemu drugom. Lažovčine jedne koji biste sopstvenu zemlju da uništite - prokomentarisaoje Vučić.

Vučić je dodao da je sa Makronom imao prijateljski susret i da je ponosan na rezultate posjete koji idu u korist Srbije.