latinica  ћирилица
11/04/2024 |  14:16 ⇒ 14:37 | Autor: ATV

Vukanović: Nije moja informacija da Dodik ima državljanstvo Hrvatske

Lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović juče je pozvao Igora Dodika da kaže "čime je zadužio Vladu Hrvatske i premijera Andreja/ Plenkovića da dobije hrvatsko državljanstvo". Danas, nakon odgovora MUP-a da Igor Dodik nema državljanstvo i da ga nije tražio, Vukanović kaže da je samo postavio pitanje i da informacija nije bila njegova.
Nebojša Vukanović - Foto: RTRS
Nebojša VukanovićFoto: RTRS

- Јa sam rekao da odgovori na pitanje hrvatskog političara koji je izjavio u medijima da li Igor Dodik ima državljanstvo. Јa sam takođe poslao upit i čekam odgovor od predsjednika hrvatske Vlade da li je odobrio, kako tvrdi gospodin Nikola Kajkić, da je MUP Hrvatske dao državljanstvo Igoru Dodiku. Nije to informacija koju sam ja plasirao, već je informacija koju sam ja prenio na osnovu nastupa hrvatskog poslanika i bivšeg inspektora MUP-a. Pitao sam Igora Dodika da izađe i kaže da li je to istina, nije to moja informacija - kaže Vukanović za ATV.

Vukanović je prethodno pitao čime je Igor Dodik zadužio Hrvatsku da dobije državljanstvo.

- Pozivam Igora Dodika, prvog operativca SNSD-a i njegovog oca Milorada da kažu čime su to zadužili Vladu Republike Hrvatske i premijera Plenkovića i njihovog ministra unutrašnjih poslova da dobije državljanstvo Hrvatske i da li možda još članova porodice Dodik, kćerka Gorica, Milorad i drugi imaju državljanstvo Hrvatske - rekao je Vukanović.