latinica  ћирилица
10/04/2024 |  17:18 | Autor: RTS

Fudbaleri Partizana u polufinalu Kupa Srbije

Fudbaleri Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pošto su na svom stadionu poslije 1:1 u regularnom dijelu i 4:3 poslije penala bili bolji od ekipe Voždovca.
Fudbaleri Partizana (foto: TANJUG/ NEBOJŠA RAUS/ bg) -
Fudbaleri Partizana (foto: TANJUG/ NEBOJŠA RAUS/ bg)

Partizan je zasluženo izborio polufinale Kupa.

Domaća ekipa je kontrolisala igru tokom većeg dijela meča.

U prvom poluvremenu, Partizan je konstantno bio na polovini Voždovca, ali su njegovi napadi po gol postali opasni tek od tridesetog minuta.

Tada su fudbaleri Igora Duljaja imali nekoliko dobrih napada, a pitanje vremena je bilo kada je crno-bijeli povesti.

U nadoknadi prvog dijela, Aranđel Stojković je iz zadnje linije pustio pas u prazan prostor kroz sredinu, Samed Baždar je potom izašao jedan na jedan sa golmanom Voždovca Markom Gudžulićem koji nije uspio da zaustavi loptu koja je prošla pored njega.

Najbolju šansu po početku drugog dijela, crno-bijeli su imali u 63. minutu kada je Kalulu probio po strani, potom centrirao Zahidu koji nije najbolje zahvatio loptu glavom, pa je ona završila preko gola Voždovca.

Gosti su sredinom drugog dijela imali izglednu priliku.

Nemanja Nikolić je u 68. minutu igrao rukom, a nakon intervencije iz VAR sobe, Voždovcu je dosuđen penal.

Јovanović je pročitao Flemingsa čiji je šut bio slab i u desnu stranu golmana Partizana koji je pročitao njegovu namjeru i spriječio poravnanje rezultata.

U 90. minutu, Stefan Pirgić je sa ruba šesnaesterca plasirao loptu unutrašnjim felšom, Јovanović se bacio na vrijeme, ali nije mogao da skrene loptu van gola, pa su uslijedili jedanaesterci.

Već u prvoj seriji, Јovanović je odbranio penal Neškoviću, koji je nedovoljno jako šutirao, a golman Partizana ponovo je pogodio stranu.

Pirgić je poslije izjednačujućeg gola, postao i tragičar pošto je jako loše izveo penal koji je Јovanović ponovo odbranio.

Četvrtfinale Kupa Srbije:

Srijeda:

Čukarički - Vojvodina 17.00

Crvena zvezda - OFK Vršac 19.00

Četvrtak:

Radnički 1923 - Novi Pazar 16.00