latinica  ћирилица
10/04/2024 |  13:23 ⇒ 13:25 | Autor: sputniknews.com

Rubljov došao da brani titulu, pa onda ispao na startu

Andrej Rubljov, ruski teniser, poražen je u drugom kolu mastersa u Monte Karlu od australijskog tenisera takođe ruskog porijekla Alekseja Popirina rezultatom 6:4, 6:4.
Andrej Rubljov (Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER) -
Andrej Rubljov (Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER)

Rubljov je u Kneževinu stigao kao branilac titule pa će sada izgubiti veliki broj poena.

Poslije ne tako uspješnih turnira u Indijan Velsu i Majamiju, Andrej Rubljov nije uspio da podigne formu ni u Monte Karlu gdje je prošle godine osvojio titulu.

Koa peti nosilac u prvom kolu bio je slobodan, dok je u drugom bio veliki favorit protiv Popirina koji je odigrao odličan meč.

Ruski teniser prvi je imao priliku za brejk, ali nakon što je nije iskoristio Popirin je to uradio na njegov servis i tako poveo.

Ruboljv u prvom setu više nije mogao ni da zaprijeti protivniku.

Činilo se da se Andrej probudio u drugom setu, spasao je dvije brejk lopte, a potom oduzeo Popirinu servis gem, međutim nada je bila kratkog daha jer je australijski teniser odmah uzvartio.

Novi brejk Popirin je napravio u devetom gemu, a Andrej nije iskoristio ni poslednju priliku da se vrati u meč i tako je prerano završio turnir u Kneževini.

Na Australijan openu Rubljov je stigao do četvrtfinala i djelovalo je da nije u tako lošoj formi, ali potom su uslijedili neočekivani porazi u Dohi i Roterdamu. Јedino polufinale ove sezone igrao je u Dubaiju.

Popirin će u trećem kolu igrati sa pobjednikom duela Aleks De Minor/Talon Grikspor, a pobjednik tog susreta igraće sa boljim iz duela Novak Đoković/Lorenco Museti.