latinica  ћирилица
25/03/2024 |  22:55 | Autor: SRNA

Predstavljena prva zbirka poezije Anje Petrović

U Milićima je večeras predstavljena prva zbirka poezije učenice Srednjoškolskog centra "Milutin Milanković" Anje Petrović "Kroz maglu nedorečenosti".
Milići - promocija zbirke poezije - Foto: SRNA
Milići - promocija zbirke poezijeFoto: SRNA

Petrovićeva je rekla Srni da je knjigu podijelila u tri tematske cjeline posvećene ljubavi, roditeljima i njoj, kao autoru knjige.

Ona je dodala da je počela da piše pred polazak u srednju školu da bi se suočila sa sopstvenim emocijama.

- Moje pjesme su bile tajna dvije godine, nakon čega sam odlučila da svoje stvaralaštvo podijelim sa pedagogom Milojkom Simić, kojoj sam mnogo zahvalna za podršku - navela je Anja.

Ona je navela da su neke od njenih prvih pjesama "Cvijet" i "Oproštaj" objavljene u Zborniku književnog stvaralaštva mladih Republike Srpske u izdanju Kulturno - izdavačkog centra "Srpska kuća" iz Požarevca, na šta je izuzetno ponosna.

Recenzent knjige profesor srpskog jezika i književnosti u milićkom Srednjoškolskom centru Siniša Šešlija izjavio je Srni da je pisanje poezije izuzetno hrabar čin kome nije dorastao svako.

- Za sve što je napisala jedna mlada, a izuzetno talentovana djevojka, za ovakvu zrelost stihova, potrebna je velika količina hrabrosti da se osudite na sud, osudu i presudu drugih - naveo je Šešlija.

On je poručio da prvenac Anje Petrović pokazuje da je riječ o talentovanoj pjesnikinji koja ima još mnogo toga da kaže, napiše, ali i da se zapita, te da je pred njom mnogo novih stihova.

Anja Petrović trenutno pohađa treći razred elektrotehničke struke u Srednjoškolskom centru "Milutin Milanković" u Milićima.

Zbirka poezije "Kroz maglu nedorečenosti" objavljena je u izdanju Kulturno - izdavačkog centra "Srpska kuća" iz Požarevca.