latinica  ћирилица
23/03/2024 |  14:24 | Autor: SRNA

Nešić: Najvažnije utvrditi ko je organizator terorističkog napada u Moskvi

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić rekao je da je dobro što su živi uhvaćeni počinioci terorističkog napada u Moskvi i da to što su uhvaćeni u pravcu ukrajinske granice ukazuje ko bi mogao da bude organizator ovog gnusnog akta.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

On je naglasio da je sada najvažnije utvrditi ko je organizator terorističkog napada u Moskvi i da očekuje da federalne službe Ruske Federacije to ubrzo utvrde.

- Najlakše je da neka "grupa" preuzme odgovornost i da se kaže iza toga stoji "Islamska država". Najlakše je za sve živo optužiti "Islamsku državu". Veoma je indikativno da se ovo danas dešava u Rusiji, kao što je indikativno i da je odmah "Islamska država" preuzela odgovornost, kao i to da nakon terorističkog napada počinioci nisu izvršili samoubistvo, već su se uputili prema granici sa Ukrajinom što jasno govori da je riječ o nekoj drugoj, a ne ideologiji "Islamske države" - ocijenio je Nešić za Srnu.

Nešić je dodao da ne bi isključio mogućnost da iza svega toga stoji neka zapadna sila, ali da ne bi ni u koga upirao prstom.

On je istakao da su u BiH pojačane mjere opreza i prisustvo policije nakon terorističkog napada u Moskvi, te naveo da BiH, kao ni druge zemlje, ne može isključiti mogućnost terorizma, ali da se djeluje preventivno.

Nešić je rekao da je na ulicama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vidljivo pojačano prisustvo policije.