latinica  ћирилица
22/03/2024 |  13:26 ⇒ 13:31 | Autor: RTRS

Čabrić za Radio Srpske: Male olimpijske igre najveće sportsko takmičenje u Srpskoj

Selma Čabrić, ministarka porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske gostujući u programu Radija Srpske istakla je da su Male olimpijske igre najveće sportsko takmičenje u Srpskoj i da je ostalo da se odigraju još samo republička finala.
Selma Čabrić - Foto: RTRS
Selma ČabrićFoto: RTRS

- Kada je riječ o prošloj sezoni, ona je završen uspješno, u jubilarnoj 20. godini školskog sporta Srpske - kaže Čabrićeva.

Iskoristila je priliku da se zahvali svim nastavnicima i koordinatorima.

- Oni su uložili najveći napor da se takmičenja održe na visokom nivou. Nejveće bogatstvo Malih OI su na desetine djece koja su prošla kroz takmičenja. Što se tiče plaćanja, sve ono što se tiče prošle godine, fiskalne godine, Ministarstvo porodice, omladine i sporta je "izravnalo", naši računi su čisti, sve smo poslali na trezor. Naravno da i tamo postoje prioriteti, pa ako smo nekome nešto ostali dužni, očekujemo plaćanje u što skorijem roku - navela je Čabrićeva.

Ministarka Čabrić govorila je i o budžetu za sport za ovu godinu i istakla da Ministarstvo planski raspisuje konkurse, koji su u nadležnosti ovog ministartsva.

- To su konkursi za finansiranje sportista pojedinaca, sportskih organizacija, kao i nadležnih sportskih saveza. Ministartsvo kontinuirano izdvaja sredstva za pomoć u organizaciji domaćih i međunarodnih takmičenja, redovnih takmičarskih aktivnosti i redovnih aktivnosti osoba sa invaliditetom. Prioritetan osnov su nam i finansiranja učešća naših sportista na međunarodnim takmičenjima, takmičenjima na kojima se ostvaruje opšti interes za Republiku Srpsku - navela je Čabrićeva.

Kaže da je ovo ministarstvo uvijek tu za pomoć sportistima, sportskim kolektivima, otvoreno za saradnju.

Na sastanku s kolektivima koji su se u prethodnom periodu oglašavali u javnosti, Čabrićeva ističe da se otvoreno razgovaralo o mnogim pitanjima.

- Mi smo svjesni da su budžetska sredstva nedovoljna za potrebe klubova, ali klubovi moraju da budu svjesni da nisu isključivo budžetski korisnici, da postoje menadžeri, koji treba da im obezbijede dodatna sredstva. Moramo biti iskreni pa reći da jedan dio njih svoj posao časno obavlja, ali ima i dosta stvari na kojima bi se trebalo poraditi - navodi resorna ministarka.

Razgovor s ministarkom porodice, omladine i sporta, Selmom Čabrić, poslušajte u emisiji Mozaik, Radija Srpske, od 17 časova.