latinica  ћирилица
18/03/2024 |  14:24 | Autor: TANЈUG

Obradović: Ključ meča protiv Baskonije je u odbrani od ofanzivnog skoka

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je uoči meča protiv Baskonije da zna da je to tim koji izvanredno šutira za tri poena i da je ključ meča u odbrani od ofanzivnog skoka.
Željko Obradović (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Željko Obradović (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Partizan sutra od 20 časova i 30 minuta dočekuje Baskoniju u 30. kolu Evrolige, a dva dana kasnije u istom terminu u Areni gostuje i lider Real.

- Naredne tri utakmice igramo kod nas u Areni, nema putovanja, to je dobra stvar. Znamo koliko su nam te utakmice važne, još uvijek imamo šanse da budemo među deset ekipa. Pokušaćemo s iskustvom iz prve utakmice koje imamo protiv njih da se pripremimo - rekao je Obradović.

Posebno je apostrofirao dalekometne šuteve ekipe koju sa klupe predvodi Duško Ivanović.

- Znamo da je to tim koji šutira izvanredno za tri poena, sem jednog igrača na poziciji pet, svi ostali su sposobni da šutiraju za tri. Da ne pričamo o Hauardu koji je na jednoj utakmici protiv Barselone šutirao 22 puta za tri poena, sam jedan igrač - dodao je Obradović.

Svjestan je trener Partizana da Hauard nije jedini koji često šutira za tri poena.

- Prosjek uzetih šuteva Baskonije za tri je preko 30, ponekad ide i preko 40. Ključ utakmice je da ne ubacuju u velikim procentima šuteve za tri poena i da spriječimo ofanzivni skok njihovih visokih igrača koji su izuzetno agresivni - dodao je trener Partizana.

Obradović je na kraju istakao da je Zek Ledej i dalje u Sjedinjenim Američkim Državama poslije smrti oca, ali nije decidirano rekao da neće igrati sutra uveče, mada se očekuje da Krilni centar preskoči duel protiv Baskonije.