latinica  ћирилица
15/10/2018 |  10:54 | Autor: SRNA

Stevandić: Svako djelovanje mimo empatije zloupotreba skupa

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je Srni da je svako djelovanje mimo empatije prema porodici nastradalog Davida Dragičevića, na Trgu Krajine u Banjaluci zloupotreba te tragedije.
Nenad Stevandić -
Nenad Stevandić

Stevandić je rekao da se lično zalaže da krivci za tragediju budu pronađeni i kažnjeni, ali da njih ne traži ni vlast ni opozicija, već isključivo institucije Republike Srpske.

"Tu nema prostora za opoziciono i poziciono djelovanje, već samo za rad institucija koje su zadužene da pronađu krivce", poručio je Stevandić.

On je dodao da su lideri opozicije, nakon što su nezadovoljni izbornim rezultatima shvatili da su poraženi, počeli forsirati priču o krađi izbora da bi imali alibi za njihovo neprihvatanje.

"Nadam se da u opozicionim partijama ima dovoljno pametnih ljudi da odbace takve prijedloge vlastitog rukovodstva koji nas vode u nered i da se rezultati izbora prihvate", rekao je Stevandić.

Naveo je da izbori predstavljaju sud naroda i da svako ko ne prihvata sud vlastitog naroda hoće da neko drugi ovdje sudi i postavlja rukovodstvo.

"Podrška od tog nekog drugog je jasna i usmjerena je na stvaranje sukoba i napetosti da se ne bi na vrijeme formirala vlast i funkcionisale institucije", zaključio je Stevandić.